Katalog 2011 - "Upoznaj Hrvatsku"

KADA POŽELITE BITI NEGDJE DRUGDJE...
SRIJEM, SLAVONIJA I BARANJA NA DLANU

Pozivamo vas na nove priče...

 

PROGRAM CESTA
ZLATNE NITI

Želite li se udaljiti iz gradske svakodnevnice, vidjeti ljepotu prirode, kušati slavonsku šljivovicu i uživati u biranim domaćim specijalitetima, prođite cestom zlatne niti na kojoj će Vam pitoma slavonska mjesta otvoriti vrata svojih dvorišta i pozvat Vas na sijelo.
Ljubitelji tradicijskih običaja moći će uživati u izvornim, tradicijskim jelima, pratiti nastanak mnogobrojnih rukotvorina ili se aktivno uključiti u njihovu izradu. Naučite kako se prede vuna, čija perje ili tka. Izrada narodnih nošnji i šaranje tikvica oduševit će Vas baš kao i ljepota izrade zlatoveza i šlingeraja, a šarolik život slavonskih sela doživjet ćete i promatrajući proizvodnju suhomesnatih proizvoda, meda i voćnih rakija. Obilaskom obiteljskog imanja, gdje se prozvode kulen, kulenova seka, čvarci i slanina, naučit ćete kako nastaje taj slavonski „kralj“ okusa i mirisa - kulen te se, uz degustaciju, još jednom uvjeriti u gostoljubivost i veliko srce Slavonije.

Prezentacija izrade zlatoveza i šlingeraja; priprema i degustacija domaćih specijaliteta kao što su poderane gaće; obilazak obiteljskog imanja i prikaz nastajanja kulena, kobasice i slanine, uz degustaciju.


Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan Županja-Štitar-Babina Greda; 2. dan Bošnjaci-Cerna Gradište; 3. dan Županja. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 50 osoba. Smještaj je osiguran u domaćinstvima u Bošnjacima, u hotelima s tri i hotelima sa četiri zvjezdice u Vinkovcima, odnosno Vukovaru, dok je moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili našim mikro odnosno minibusom. Stručno vođenje je moguće na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


PROGRAM DIOZINIJSKE RADOSTI ISTOČNE HRVATSKE

Na samom istoku Hrvatske, u krajoliku kojim dominiraju Dunav i blagi brežuljci Fruške Gore po kojima su vinogradi razasuti još od rimskog doba, smjestio se Ilok -grad duge, kraljevske povijesti i grad vina.

Kvaliteta vinogorja i samog vina ovog kraja prepoznata je diljem svijeta te nije slučajno da je upravo iločki traminac, koji se služio i na krunidbi Kraljice Elizabete, sastavni dio vinoteke engleskog dvora. Degustirajte različite vrste vina u obiteljskim, vinskim kušaonicama, pogodite koju vrstu vina degustirate te naučite na koji se način ova dragocjena tekućina čuvala nekada i sada. Obiđite vinograde uz zvuke tamburice, kušajte domaće specijalitete i opustite se u ugodnom drušvu dok pokušavate biti čim precizniji na vinskim karikama. Prođite s nama putevima Dioniza, otkrijte sve draži ove vinske destinacije popularne još iz doba starog Rima te napunite svoju bocu srijemskog vina kako biste i doma mogli uživati bar u djeliću ove prave vinske čarolije.

Obilazak i degustacija u najstarijem vinskom podrumu, učenje starih i novih načina čuvanja vina; degustacija domaćih specijaliteta - sremačka tacna; vožnja vinogradima uz tamburaški sastav i punjenje svoje boce vina

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća:1.-3. dan aktivnosti na području Iloka i Vukovara. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 50 osoba. Smještaj je osiguran u domaćinstvima u Iloku , u hotelima s tri i hotelima sa četiri zvjezdice u Iloku, odnosno Vukovaru, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili našim mikro odnosno minibusom. Stručno vođenje je moguće na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


PROGRAM DIVAN JE KIĆENI SRIJEM

Na svega 20-ak km od Vukovara, uz samu obalu Bosuta, smjestili su se Nijemci, pitomo selo Srijema, okruženo nedirnutom prirodom. U ovom pitoresknom seocetu uživat ćete u folkloru ovoga kraja promatrajući tradicionalne srijemske običaje i obilazeći kulturno-povijesnu baštinu uz stručno vodstvo domaćina. Možete sudjelovati u pripremi narodnih nošnji za mimohod ili naučiti živjeti sa šumom, cijeniti drvo i vidjeti kako se ručno izrađuju drvene posude, drvene žlice, kuhače i sva stara pomagala. Pravu seosku svečanost osjetit ćete promatrajući pripreme konja za zapregu i učeći kako se sedla i preže, dok je vožnja seoskim ulicama doživljaj za pamćenje. U prekrasnoj prirodi uživat ćete i vožnjom brodicom po Bosutu, promatrajući ptice i ostale životinje, a kušanjem domaćih specijaliteta pripravljenih po tradicionalnom receptu naših gostoljubivih domaćina zaokružit ćete cjelokupni doživljaj prekrasnog Srijema te ćete se zasigurno poželjeti vratiti.

Upoznavanje tradicije uz folklorne smotre i prikaz izrade drvenih predmeta; degustacija domaćih specijaliteta; vožnja zaprežnim kolima i vožnja brodicom po Bosutu

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1.-3. dan aktivnosti na području Nijemaca, Đeletovaca, Iloka i Vukovara. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 100 osoba. Smještaj je osiguran u domaćinstvima u Đeletovcima, odnosno Nijemcima, u hotelima s tri i hotelima sa četiri zvjezdice u Iloku, odnosno Vukovaru, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili našim mikro odnosno minibusom. Stručno vođenje je moguće na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


PROGRAM MAŠTOVITI ISTOK HRVATSKE

Da čizma glavu čuva poznato je svakom, a kada se jedna od najpoznatijih tvornica obuće, strasti velikih i malih, nalazi kod grada prekrasne barokne jezgre, Vukovara, putovanje je to kojem ne možete odoliti. Posjetite dom legendarnih Startasica i Borosana na samoj obali Dunava – u tvornici obuće Borovo, nekadašnjoj Bati još iz 19.st., upoznajte neke od radnika ovog giganta koji je do rata mnoge zapošljavao te bio nadaleko poznat po kvalitetnoj obući. Naučite o proizvodnji cipela od dokazanih majstora i otkrijte model kao stvoren za Vas. Nakon svijeta maštovitog dizajna očekuje Vas nova porcija mašte - u prošlost će Vas, uz uzbudljive priče o pobunama i ustancima ovoga kraja, odvesti kostimirani vodič Luy. Maštovitosti nema kraja, na radionici ćete uz stručno vodstvo izraditi vlastiti suvenir - simbol grada Vukovara poput Vučedolske golubice te ga ponijeti kao uspomenu na ovo nezaboravno iskustvo.

Obilazak Vukovara uz vodiče kostimirane u plemstvo i puk, film o Vukovaru; obilazak dvorca Eltz i muzeja grada; posjet najpoznatijeg arheološkog nalazišta ovog dijela Europe Vučedol i obilazak muzeja.

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća:1.-3. dan aktivnosti na području Iloka i Vukovara. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 50 osoba. Smještaj je osiguran u domaćinstvima u Iloku , u hotelima s tri i hotelima sa četiri zvjezdice u Iloku, odnosno Vukovaru, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili našim mikro odnosno minibusom. Stručno vođenje je moguće na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


PROGRAM OD PAPRIKE OD KULENA

Pun okusa i mirisa, Srijem svoje goste oduvijek dočekuje raširenih ruku i otvorena srca. Na putu do malog i pitomog sela Čakovci, kojeg su posjećivali i papini izaslanici, pozdravit će nas Iločke zidine, a vožnja između prekrasnih drvoreda do ljubaznih domaćina u tradicionalnoj nošnji poseban je doživljaj. Red paprike, red priča, mljevenje paprike kamenim kolutom na stari način, nizanje paprike u vijenac... u veselju ćemo iskusiti kako se to nekad radilo. Uz vijenac paprike stići ćemo do Tompojevaca gdje će nam domaćini ispričati priču o kulenu – tradicionalnom i opjevanom slavonskom specijalitetu, kralju ponude neodoljivog slavonskog stola. Okrijepljeni novim okusima i mirisima Srijema i Slavonije krenut ćemo na zanimljivu vožnju srijemskim selima, a vožnja brodicom po Bosutu prava je poslastica na kraju ovog putovanja za pamćenje.

Obilazak živopisnih srijemskih sela; mljevenje paprike na tradicionalan način uz degustaciju i nizanje paprike u vijenac; vožnja srijemskim selima i vožnja brodicom po Bosutu

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan Čakovci – Tompojevci- Nijemci; 2.-3. dan Ilok-Vinkovci-Vukovar. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 50 osoba. Smještaj je osiguran u hotelima s tri i hotelima sa četiri zvjezdice u Iloku i Vukovaru, odnosno Vinkovcima, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili našim mikro odnosno minibusom. Stručno vođenje je moguće na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


PROGRAM PUTEVI NEBESKI, SLAVONSKO SRIJEMSKI

Mnoga svetišta i crkve Slavonije i Srijema pričaju nam o dugoj tradiciji vjere ovoga kraja. Od katedrale do crkvice, od Đakova do Ilače - priče Sv. Bone, legende Sv. Ivana Kapistrana i Aljmaška kalvarija uvest će Vas u svijet duhovnog bogatstva, a jednako ćete se diviti i prirodnim ljepotama koje Vas okružuju.

Priče i legende počet će u Đakovu, srcu Slavonije koje se ponosi prekrasnom Strossmayerovom katedralom, ali i konjima lipicancima po kojima je grad nadaleko poznat. Vožnja brodom Kopačkim ritom i posjet etno selu Karanac doživljaj je koji ćete dugo prepričavati. Osjetite duh burne prošlosti Osijeka pri obilasku tvrđe i mir u svetištu Gospe od Utočišta na Aljmašu. Prolazak križnim putem udahnut će Vam novu snagu i okrijepiti duh kao i večernja misa u vukovarskoj crkvi Sv. Filipa i Jakova. Na kraju putovanja, preko zanimljivih srijemskih sela, uz prikaz izrade i degustaciju domaćeg pekmeza dočekat će Vas Ilača - Svetište Gospe na vodici i dodatno obnoviti duh jer što je Lurd za Francusku to je Ilača za Srijem.

Obilazak katedrala u Đakovu i Osijeku, šetnja križnim putem – Aljmaš; Kopački rit, prikaz izrade lončarskih proizvoda i obilazak etno sela uz vožnju zaprežnim kolima; degustacija vina i rakije, pekmeza, kiflica i drugih delicija

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan Đakovo- Osijek; 2. dan Aljmaš- Vukovar; 3. dan Ilok - Ilača. Aranžman se može realizirati ili tijekom cijele godine za grupe od 2 do 50 osoba. Smještaj je osiguran u hotelima s tri i hotelima sa četiri zvijezdice u Osijeku, Iloku odnosno Vukovaru, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili našim mikro odnosno minibusom. Stručno vođenje je moguće na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude


PROGRAM PUTEVIMA VUKOVARSKIH BRANITELJA

Teška je priča Vukovara – grada heroja, simbola hrvatske slobode, no ta priča o pobjedi i nesalomljivosti ljudskog duha svakako je priča koja će živjeti vječno. Ratna priča grada počinje iz današnjeg muzeja ratne bolnice, mjesta koje je svjedočilo nevjerojatnim strahotama rata. Groblje tenkova Trpinjske ceste, Dom tehnike koji je bio crta obrane grada na Dunavu i prema Borovu selu te Kukuruzni put, jedini put ulaska i izlaska u grad za vrijeme rata, samo su neka od poprišta tragičnih ratnih događanja i borbe za slobodu. Vojarna, muzej Domovinskog rata, će nas uvesti u brodove i tenkove, a osim naoružanja Hrvatske vojske vidjet ćemo i oružje neprijateljskih snaga. Vukovarska žrtva nikada neće biti zaboravljena. Posjetom nekadašnjeg sabirnog logora, memorijalnog groblja žrtvama domovinskog rata i Ovčare, najveće masovne grobnica u poslijeratnoj Europi, i mi ćemo biti svjedoci povijesti i odati počast žrtvi ovog grada heroja i tragičnim sudbinama ljudi u njemu.

Obilazak muzeja sjećanja – Vukovarska bolnica i video prezentacija o ratnim događanjima u Vukovaru te obilazak glavnih punktova obrane; razgovor sa sudionicima obrane Vukovara, braniteljima – logorašima; ulazak u tenk, brod

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1.-3. dan aktivnosti na području Vukovara, Vinkovaca i Iloka. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 100 osoba. Smještaj je osiguran u hotelima s dvije i hotelima s tri ili četiri zvjezdice u Vukovaru, Vinkovcima odnosno Iloku, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili našim mikro odnosno minibusom. Stručno vođenje je moguće na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


PROGRAM SPAČVANSKE TAJNE

Dobrodošli u pitomo nedirnuto carstvo, oazu prirode 20-ak kilometara udaljenoj od Vukovara, srijemski kutak gdje ćete se stopiti s mirom prirode i uživati u savladavanju prirodnih prepreka. Pustolovina kreće spuštanjem kajaka u rijeku da biste potom uz našeg boat – vodiča uživali u vožnji oko otoka Optičar i, uz malo sreće, susreli mnogobrojne šumske životinje. Predah uz okuse Slavonije, malo luka, domaće slanine i kobasice dat će Vam snagu za daljnje pothvate. Odlaskom do Ribarske kućice, uz koju se nalazi mali ribnjak, na novom ste zadatku – pecanju šarana za večeru. Ribički pribor čeka spreman te nakon kratke obuke počinje lov na večeru. Dok jedni love, drugi pripremaju vatru, rašlje i kotlić. Uz stručno vođenje skuhat ćete svoj fiš paprikaš i napraviti pravu domaću poslasticu - šarana na rašljama. Zaslužena pustolovna večera u dobrom društvu sigurno će trajati dugo u noć.

Vožnja čikljama ( čamcima ) po Spačvi; pecanje i pripremanje domaćih specijaliteta kao što su fiš paprikaš i šaran na rašljama; vožnja turističkim kajacima i vožnja zaprežnim kolima

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan Spačva; 2. Dan Nijemci; 3. dan Vukovar. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 50 osoba. Smještaj je osiguran u hotelima s dvije i hotelima s tri ili četiri zvjezdice u Vukovaru, Vinkovcima odnosno Iloku, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili našim mikro odnosno minibusom. Stručno vođenje je moguće na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


PROGRAM PUSTOLOVNE SRIJEMSKE STRASTI

Na samom istoku Hrvatske, gdje Dunav ljubi nebo, smjestio se Ilok, grad vina i starina. Ovdje ćete se moći okušati u srijemskim igrama; vinske karike, natezanje konopa, skakanje u vrećama uz degustaciju vina i ritam tamburice garantiraju dobru zabavu koju će dopuniti uživanje u iločkom roštilju. U Tovarniku, rodnom mjestu A.G. Matoša, promatrat ćete pripreme domaćih delicija kao što su pekmez od šljiva, jagoda, kupina i pekmez torta, uz obaveznu degustaciju polizat ćete prste od slasti, a srce će ugrijati i domaća rakijica. U restoranu Ribarska kućica – Lipovac čekat će Vas šaran na rašljama te ćete doznati sve tajne pripremanja ove ukusne ribe. Na prekrasnom malom ribnjaku za Vas će biti spreman ribički pribor, a ispred restorana zaprežna kola. I dok će jedni slušati kako se pravi šaran na rašljama, drugi će krenuti na vožnju do Bosuta nakon čega slijedi ručak na jezeru – nezaboravno iskustvo koje ćete poželjeti ponoviti čim prije!

Obilazak vinskog podruma, srijemske igre uz tamburice; degustacija domaćeg pekmeza i ostalih delicija; vožnja zaprežnim kolima, čikljama (čamcima) i brodicom, kao i vožnja biciklima

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan Ilok; 2.-3. dan Bapska – Tovarnik – Nijemci. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 50 osoba. Smještaj je osiguran u hotelima s dvije i hotelima s tri ili četiri zvijezdice u Vukovaru, Vinkovcima odnosno Iloku, dok je prijevoz po programu moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili našim mikro odnosno minibusom. Stručno vođenje je moguće na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


PROGRAM ŠUMSKE PRIČE VINKOVAČKE TRADICIJE

U neposrednoj blizini Vinkovaca nalazi se oaza prirode, lovište Kunjevci, u svijetu poznato po svojoj kakvoći i ljepoti. Prilikom obilaska održavanim prosjekama, košenim livadama i lovnim stazama pozdravit će Vas jelen lopatar, muflon, divlja svinja ili neko drugo prekrasno šumsko stvorenje. Šećući šumom promatrajte hranjenje životinja, popnite se na lovačku čeku i saznajte koliko vrsta hrasta raste u Slavoniji. U pratnji lugara obiđite i šumarsko-lovački muzej i naučite tajne suživota s prirodom. U Sopotu ćete saznati pojedinosti o suživotu naših starih s prirodom prilikom obilaska arheološkog spomen parka, dok ćete u Vinkovcima, gradu najstarijeg europskog kalendara Oriona, doznati povijesne i tradicijske zanimljivosti ovoga kraja iz arheološkog i etnološkog postava Gradskog muzeja. Nakon obilaska ranoromaničke crkvice Sv. Ilije na Meraji, uz posjet crkvi Sv.Euzebija i Polonija, dobit ćete presjek povijesti i života ovog zanimljivog kraja koji će Vam zasigurno prirasti srcu za cijeli život.

Vožnja eko vozilima lovištem, promatranje hranjenja životinja i obilazak šumarsko-lovačkog muzeja u pratnji lugara; najstariji europski kalendar Orion; obilazak arheološkog nalazišta Sopot i obilazak Vinkovaca

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. – 3. dan aktivnosti na području Vinkovaca i Vukovara. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 200 osoba. Smještaj je osiguran u u hotelima s dvije i hotelima s tri ili četiri zvjezdice u Vinkovcima odnosno Vukovaru, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili našim mikro odnosno minibusom. Stručno vođenje je moguće na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


PROGRAM TOPLA ZIMA UZ SRIJEMSKA VINA

Prekrasni Dunav, dimljeni šaran, iločki roštilj, kuhanje vina, obilazak starih podruma...topla je zima uz iločka vina, a kad sve to spojite s proslavom blagdana sv. Vinka u srijemsko-iločkom vinogorju doživljaj je to za cijeli život. Ovaj stari pučko-vjerski običaj održava se svake godine 22. siječnja i obuhvaća obred blagoslova, rezanja prvog trsa, kićenja kobasicom i slaninom, te zalijevanja vinom te uključuje druženje i zabavu uz zvukove tamburice, pečene kobasice, slaninu i vino.

Štovatelji dobre kapljice uživat će u vožnji iločkom vinskom cestom gdje se nalazi najstariji privatni podrum, kao i u degustaciji vina i domaćih narezaka te peciva. Iločki stari podrumi u kojima, uz malo kruha i sira, možete kušati vrhunska vina kao što su graševina, chardonnay, traminac ili predikatna vina, pravi su raj za vinoljupce i sve poklonike hedonizma. Uživajte u prirodi i vinu, naučite kako se prave sir od dunje ili leptirice i doživite svu ljepotu proslave blagdana sv. Vinka.
Ručak u vinogradu, iločki podrumi; vožnja vinskom cestom, degustacija vina i domaćih specijaliteta; druženje s domaćinima uz priče o običajima i spremanju srijemskih delicija

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. – 3.dan aktivnosti na području Iloka i Vukovara. Aranžman se može realizirati od 01.12. do 31.03. za grupe od 2 do 50 osoba. Smještaj je osiguran u domaćinstvima i u hotelima s tri ili četiri zvjezdice u Iloku, odnosno Vukovaru, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili našim mikro odnosno minibusom. Stručno vođenje je moguće na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


PROGRAM VINSKE PRIČE IZ KULE

U romantičnom pejzažu, na jednoj okuci između sunca i Dunava, smjestilo se maleno selo Erdut. O bogatoj erdutskoj povijesti, u ovom mjestu grožđa i vina, pričaju kule i dvorci, ali i mirisni traminac. Trag povijesti i vinskih kapi vodi nas do dvorca Adamovich Cseh gdje je potpisivanjem Erdutskog sporazuma, u ne tako dalekoj prošlosti, uspostavljen trajni mir i okončan Domovinski rat. U vinskom podrumu iz 1730. godine dugačkom dvjestotinjak metara nalaze se vina kao što su zweigelt, chardonnay i traminac, a obilazak mjesta na kojem se nalazi najveća bačva na svijetu zapremnine 75000 litara, uz stručno vodstvo i priče o povijesti i grbu Adamovich, pravi je doživljaj. Osjetite moć velikog i snažnog Dunava, prođite šetnicom sa čašom vina kroz zatvorenu vinsku brajdu, klanter, osluhnute duh prošlosti iz kule i degustacijom graševine, zweigelta, rajnskog rizlinga, chardonnaya i traminca, te uz zvukove tamburaša, uđite u sve erdutske tajne i priče postajući i sami dijelom ove trajne čarolije.

Degustacija vina na obali Dunava, vidikovac; obilazak vinskih podruma i razgledavanje najveće bačve na svijetu zapremnine 75000 litara; posjet dvorcu Adamovich i vožnja kočijom po mjestu

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan Erdut; 2. dan Aljmaš; 3.dan Vukovar. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 50 osoba. Smještaj je osiguran u domaćinstvima odnosno u hotelima s dvije i hotelima sa četiri zvjezdice u Erdutu ili Vukovaru, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili našim mikro odnosno minibusom. Stručno vođenje je moguće na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


PROGRAM VUKOVARSKI VREMEPLOV

Na istoku Hrvatske, prekrasne ravnice Slavonije i Srijema sastale su se upravo u gradu Vukovaru kako bi svatko izabrao svoju polovicu. Ovaj simbol hrvatske slobode, bogat poviješću i tisućljetnom kulturom, fascinirat će svakog posjetitelja iole zainteresiranog za prošla vremena. Na obali plavog Dunava dočekat će Vas barokni vodič Luy i njegova pratilja Elizabeta s pučanima i ispričati mnoge zanimljive priče starog Vukovara. Dvorac Eltz iz 17. stoljeća danas ugošćuje gradski muzej u kojem možemo saznati sve o bogatoj povijesti grada i ljudima u njemu kao što je na primjer prvi hrvatski nobelovac dr. Leopold L. Ružička, rođen upravo u Vukovaru. Uživat ćete u šetnji baroknom jezgrom grada te u crkvi Sv. Filipa i Jakova osjetiti veličanstveni duh prošlosti. Posjetom Vučedolu, najpoznatijem arheološkom nalazištu u ovome dijelu Europe, doznat ćete više o nekadašnjim stanovnicima ovog kraja, vrijednim prerađivačima bakra te se još jednom prepustiti mašti i čarima minulih vremena.

Obilazak Vukovara uz vodiče kostimirane u plemstvo i puk, film o Vukovaru; obilazak dvorca Eltz i muzeja grada; posjet najpoznatijeg arheološkog nalazišta ovog dijela Europe Vučedol i obilazak muzeja

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1.-3. dan aktivnosti na području Vukovara. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 50 osoba. Smještaj je osiguran u hotelima s dvije i hotelima s ačetiri zvjezdice u Vukovaru, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili našim mikro odnosno minibusom. Stručno vođenje je moguće na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


PROGRAM ŽETVA I VRŠIDBA U PROŠLOSTI

Žetva je za slavonskog seljaka oduvijek bila vrlo važan posao ne samo zbog ubiranja plodova napornog rada, već i zbog blagostanja koje je donosila rodna godina. Kolika je moć zlatnog žita vidjet ćete na polju gdje se žetva i vršidba odvijaju cijeli dan. Kosci kose, rukovedalje srpom skupljaju žito, a muškarci svezano snoplje tovare u za to pripravna zaprežna kola. Kočijaš potom snopove dovozi kolima do guvna, mjesta vršaja gdje razrezane snopove špajzer ubacuje u bubanj vršalice, dreša koji odvaja zrnovlje od košuljice - pljeve. Gledati kako zrnovlje koje prehranjuje generacije curi u vreće poseban je osjećaj. Neka Vas snaše uvedu u sve tajne pripremanja domaćeg kruha i tijesta za poderane gaće, osjetite tradiciju i iskonsku povezanost čovjeka sa zemljom i njenim plodovima te se prepustite užitku kad bećari narežu kulen, natoče domaću rakiju u fraklić i pozovu tamburaše koji sviraju na opće veselje i radost, sve u slavu blagorodnog žita.

Prikaz ručnog košenja pšenice na tradicionalan način, prikaz vezanja snoplja, snašanja snopova te vršidbe pomoću starih strojeva; vožnja zaprežnim kolima; pripremanje domaćeg kruha i poderanih gaća, degustacija domaćih proizvoda

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1 dan Županja; 2.-3. dan Vinkovci - Vukovar. Aranžman se može realizirati u periodu od 01.07. do 15.07. za grupe od 2 do 200 osoba. Smještaj je osiguran u domaćinstvima i u hotelima s dvije ili četiri zvjezdice u Vinkovcima, odnosno Vukovaru, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili našim mikro odnosno minibusom. Stručno vođenje je moguće na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude

Preuzmi PDF dokument s programima