19.05.2015

Vukovarski vremeplov

Na istoku Hrvatske, prekrasne ravnice Slavonije i Srijema sastale su se upravo u gradu Vukovaru kako bi svatko izabrao svoju polovicu. Ovaj simbol hrvatske slobode, bogat poviješću i tisućljetnom kulturom, fascinirat će svakog posjetitelja iole zainteresiranog za prošla vremena. Na obali plavog Dunava dočekat će Vas barokni vodič Luy i njegova pratilja Elizabeta s pučanima i ispričati mnoge zanimljive priče starog Vukovara. Dvorac Eltz iz 17. stoljeća danas ugošćuje gradski muzej u kojem možemo saznati sve o bogatoj povijesti grada i ljudima u njemu kao što je na primjer prvi hrvatski nobelovac dr. Leopold L. Ružička, rođen upravo u Vukovaru. Uživat ćete u šetnji baroknom jezgrom grada te u crkvi Sv. Filipa i Jakova osjetiti veličanstveni duh prošlosti. Posjetom Vučedolu, najpoznatijem arheološkom nalazištu u ovome dijelu Europe, doznat ćete više o nekadašnjim stanovnicima ovog kraja, vrijednim prerađivačima bakra te se još jednom prepustiti mašti i čarima minulih vremena.

Obilazak Vukovara uz vodiče kostimirane u plemstvo i puk, film o Vukovaru; obilazak dvorca Eltz i muzeja grada; posjet najpoznatijeg arheološkog nalazišta ovog dijela Europe Vučedol i obilazak muzeja

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1.-3. dan aktivnosti na području Vukovara. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 50 osoba. Smještaj je osiguran u hotelima s dvije i hotelima s ačetiri zvjezdice u Vukovaru, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili našim mikro odnosno minibusom. Stručno vođenje je moguće na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Komentari