16.12.2013

Vinske priče iz Kule

U romantičnom pejzažu, na jednoj okuci između sunca i Dunava, smjestilo se maleno selo Erdut. O bogatoj erdutskoj povijesti, u ovom mjestu grožđa i vina, pričaju kule i dvorci, ali i mirisni traminac. Trag povijesti i vinskih kapi vodi nas do dvorca Adamovich Cseh gdje je potpisivanjem Erdutskog sporazuma, u ne tako dalekoj prošlosti, uspostavljen trajni mir i okončan Domovinski rat. U vinskom podrumu iz 1730. godine dugačkom dvjestotinjak metara nalaze se vina kao što su zweigelt, chardonnay i traminac, a obilazak mjesta na kojem se nalazi najveća bačva na svijetu zapremnine 75000 litara, uz stručno vodstvo i priče o povijesti i grbu Adamovich, pravi je doživljaj. Osjetite moć velikog i snažnog Dunava, prođite šetnicom sa čašom vina kroz zatvorenu vinsku brajdu, klanter, osluhnute duh prošlosti iz kule i degustacijom graševine, zweigelta, rajnskog rizlinga, chardonnaya i traminca, te uz zvukove tamburaša, uđite u sve erdutske tajne i priče postajući i sami dijelom ove trajne čarolije.

Degustacija vina na obali Dunava, vidikovac; obilazak vinskih podruma i razgledavanje najveće bačve na svijetu zapremnine 75000 litara; posjet dvorcu Adamovich i vožnja kočijom po mjestu.

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan Erdut; 2. dan Aljmaš; 3.dan Vukovar. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 50 osoba. Smještaj je osiguran u domaćinstvima odnosno u hotelima s dvije i hotelima sa četiri zvjezdice u Erdutu ili Vukovaru, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili našim mikro odnosno minibusom. Stručno vođenje je moguće na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Komentari