04.11.2013

U tišini ravnice


 

 

 

 

U TIŠINI RAVNICE

Tanka je granica između života i smrti. Na kraju života umiremo, pa je tako i umiranje jedan oblik života, jedna njegova manifestacija. Upoznajte povijest Vukovara kroz tišinu nacionalnih grobalja koja nam pričaju o njegovoj multikulturalnosti. Židovsko, Švapsko, Katoličko, Pravoslavno, Bugarsko ili Novo, Memorijalno groblje. Različitost nadgrobnih spomenika s posebnim običajima ispisivanja nadgrobnih ploča govori nam o stanovnicima grada na Dunavu nekada, baš kao što kapelice u sklopu starog Švapskog groblja nose priče o obitelji Eltz, velikašima ovog kraja. Udruge nacionalnih manjina uvest će Vas dublje u povijest njihova dolaska i života na ovom prostoru. Nakon bogate prošlosti ispričane zagrobnom tišinom, kroz šetnju ćete upoznati dijelove Grada kao što su šapudl, Sajmište i Mitnica koje je naš poznati književnik Pavao Pavličić opisao mnogo puta i, prolazeći među sadašnjim stanovnicima, uživati u lijepoj vukovarskoj sadašnjosti.

Upoznavanje Vukovara kroz obilazak nacionalnih grobalja - Židovsko, Švapsko, Katolčko, Pravoslavno, Bugarsko ili Novo, Memorijalno; stručno predavanje predstavnika nacionalnih manjina; obilazak i povijesne priče grada.

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvača: 1. - 2. dan: Vukovar; 3. dan: Ilok - Vinkovci. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 50 osoba. Smještaj je moguć u hotelima s dvije, tri ili četiri zvjezdice u Vukovaru, Vinkovcima odnosno Iloku, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili, u našoj organizaciji, mikrobusom odnosno minibusom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, engleskom, španjolskom, portugalskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

 

Komentari