01.09.2015

Putevima vukovarskih branitelja

Teška je priča Vukovara – grada heroja, simbola hrvatske slobode, no ta priča o pobjedi i nesalomljivosti ljudskog duha svakako je priča koja će živjeti vječno. Ratna priča grada počinje iz današnjeg muzeja ratne bolnice, mjesta koje je svjedočilo nevjerojatnim strahotama rata. Groblje tenkova Trpinjske ceste, Dom tehnike koji je bio crta obrane grada na Dunavu i prema Borovu selu te Kukuruzni put, jedini put ulaska i izlaska u grad za vrijeme rata, samo su neka od poprišta tragičnih ratnih događanja i borbe za slobodu. Vojarna, muzej Domovinskog rata, će nas uvesti u brodove i tenkove, a osim naoružanja Hrvatske vojske vidjet ćemo i oružje neprijateljskih snaga. Vukovarska žrtva nikada neće biti zaboravljena. Posjetom nekadašnjeg sabirnog logora, memorijalnog groblja žrtvama domovinskog rata i Ovčare, najveće masovne grobnica u poslijeratnoj Europi, i mi ćemo biti svjedoci povijesti i odati počast žrtvi ovog grada heroja i tragičnim sudbinama ljudi u njemu.

 

Obilazak muzeja sjećanja – Vukovarska bolnica i video prezentacija o ratnim događanjima u Vukovaru te obilazak glavnih punktova obrane; razgovor sa sudionicima obrane Vukovara, braniteljima – logorašima; ulazak u tenk, brod

POSEBNA PONUDA !

Posjetite crkvu Sv.Filipa i Jakova i pogledajte dokumentarni film o stradavanju Vukovara i samog objekta crkve .

U našoj ponudi :

1. 10-minutni dokumentarac o stradanju Vukovara i samostanskog kompleksa.
2. Samostanski klaustar sa zvonima oštećenim u ratu
3. Lik ranjenog Isusa Vukovarskog kojeg je blagoslovio papa Ivan Pavao II, u Osijeku 07.06.2003.
4. Mramorni oltar Žalosne Gospe, podignut u spomen žrtvama I.svjetskog rata, razbijen u 60 komada u Domovinskom ratu.
5. Vrijedna samostanska knjižnica
6. Izložbeni i muzejski prostor s ratnim i poratnim događanjima
7. Kripta u kojoj su do 1900. G. Pokapani članovi grofovske obitelji Eltz
8. Krasna panorama s pogledom na Dunav i priobalje
9. Suvenirnica ( nabožni predmeti, uspomena na stradali Vukovar )

 

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1.-3. dan aktivnosti na području Vukovara, Vinkovaca i Iloka. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 100 osoba. Smještaj je osiguran u hotelima s dvije i hotelima s tri ili četiri zvjezdice u Vukovaru, Vinkovcima odnosno Iloku, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili našim mikro odnosno minibusom. Stručno vođenje je moguće na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


Komentari