24.04.2013

Ide šokac i pjeva bećarac

 

 

 

 

 

IDE ŠOKAC I PJEVA BEĆARAC

Upoznati i naučiti tradicionalne šokačke pjesme i stihove ( vokalno instrumentalni napjev ) Pjesme i stihovi od pamtivjeka čuju se po našim šorovima, livadama, sokacima, njivama. S bečarcem išlo se na njivu, svadbu ili crkvu, šokački momci po selu se skitali i snaše osvajali. Običaji naši stari kroz stihove su ispričani, i danas tradiciju našu bečarac održava. Kroz upoznavanje sela i običaja, uz mušku pjevačku grupu, prikazat ćemo kako nastaje bečarac, što je bečarac. Kada se pjeva i upoznati selo i njegove običaje kroz stihove opjevane. Uz stihove bit će domaće rakije, bakinih slastica i kolača s tavana ( kobasica, kulen, slanina ).

Boravak u selu, druženje, slušaje, pjevanje s muškim pjevačkim sastavom. Šetnja kroz selo i prikaz života na selu kroz bečarac.

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan Županja ( sela u okolici ) 2.-3. dan Vinkovci - Vukovar. Aranžman se može realizirati u periodu, tokom cijele godine, za grupe od 2 do 200 osoba. Smještaj je osiguran u domaćinstvima hotelima s dvije ili četiri zvjezdice u Vinkovcima, odnosno Vukovaru, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili našim mikro odnosno minibusom. Stručno vođenje je moguće na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima.

 

Komentari