24.10.2013

Hrabro srce raznih sudbina

 

 

 

 

HRABRO SRCE RAZNIH SUDBINA

Mnoge su priče iz Domovinskog rata. Jedna od najtežih i najtragičnijih svakako je priča Vukovara, grada heroja, simbola hrvatske slobode. Područje grada i cijele okolice obilježeno je mjestima strahovite tuge. Ali priča je to i o hrabrosti i neuništivosti ljudske želje za slobodom. Posjetite mjesta koja zaslužuju divljenje i poštovanje te saznajte neke od priča Domovinskog rata. Obiđite prve crte bojišta kod Vinkovaca, u to vrijeme nazvanih „vrata Hrvatske“ i prođite kroz sela Berak, Bapska, Lovas do Đeletovaca gdje se crpila nafta. Odajte počast žrtvama na masovnim grobnicama.

Kroz razgovor s osobama koje su preživjele koncetracijske logore u Srbiji, ljudima koji su izašli u proboju, civilima koji su boravili u podrumima, saznajte priče o različitim sudbinama koje su ih zatekle. Shvatit ćete dio njihove veličine, značaja i važnosti slobode jer priča o pobjedi i nesalomljivosti ljudskog duha svakako je priča koja će živjeti vječno.

Polaganje cvijeća na masovne grobnice - Negoslavci, Berak, Tovarnik, Lovas; upoznavanje prve linije bojišta od Vukovara do Bajakova; razgovori s ljudima različitih sudbina koji su prošli Domovinski rat na ovim prostorima.

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvača: 1. - 3. dan: aktivnosti na području Vukovara, Vinkovaca i Iloka. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 100 osoba. Smještaj je moguć u hotelima s dvije, tri ili četiri zvjezdice u Vukovaru, Vinkovcima odnosno Iloku, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili u našoj organizaciji, mikrobusom odnosno minibusom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

 

Komentari