18.09.2012

Programi

 

 

 

Putevima Vukovarskih branitelja - osim obilaska muzeja, točaka događanja, naglasak je na susretu sa osobama koje su sudjelovale u Domovinskom ratu ( civili, branitelji, logoraši i sl. ), ljudi su ključni…
Tišina ravnice - priča o vukovarskim grobljima ( židovsko, švapsko, staro katoličko, staro pravoslavno, bugarsko ), različite nacionalnosti, i priča o Vukovaru kao gradu različitosti.
Furam svoj film i idem na VFF - program vezan za manifestaciju, a pripremamo i posebne akcije za taj program.
Diko moja sapuna mi dodaj - radionica o izradi sapuna, priča eko-etno centra i tradicijskih zanata.
Moj metar Dunava - vožnja Dunavom, sve priče o Dunavu: ribe, ade, i posebna priča o očuvanju Dunava i njegove obale.
Vukovarski vremeplov - više povijesnih priča grada kroz vremenski tijek uz kostimirane barokne vodiče.
Oj, tamburo moja diko - sve o tamburi kao instrumentu, mogućnost sviranja, učenja, slušanja.
Ide šokac i pjeva bećarac - pjevanje bećarca uz muški pjevački sastav, mogućnost da gost nauči pjevati bećarac, pa čak i skladati svoj stih, druženje sa starim bećarima.
Pletenica, uvojak - štikanje, vez -etno frizure našeg kraja, i susret sa modnim dizajnerima koji od starih materijala i etno stila prave nove etno kreacije, tradicionalno pretvaraju u moderno, gosti mogu naučiti o materijalima, načinu izrade, kupiti, ubosti svoj vez…
Štrikaj, štrikaj - špenzle šaraj - priča eko-etno centra o tradicijskom načinu proizvodnje odjevnih predmeta.

AKTIVNOSTI

Vožnja turističkim vlakićem, vožnja čikljama po Dunavu, biciklima po Vukovaru, posjet Eko centru Adica uz prikaz tradicionalne radionice. Gosti će obići sve restorane koji su uključeni u program na način da gosti koji su ručali u jednom restoranu u drugom će moći degustirati desert ili neku slasticu koju pripremi restoran. Za goste će se u centru Grada u dogovoru sa kavanom ili više njih organizirati kava, sok po promotivnim cijenama. Izaberite i izradite svoj suvenir u eko-etno centru Adica.

 

 

Komentari